Digital Clock and Date

Pretrazi ovaj sajt

петак, 10. новембар 2017.

Pinjurlije-stari recept



 

Pinjurlije,pinjurlije

  


Stari recepti



Ranije su , narocito na jugu Srbije , u svakoj pekari mogle su se naci pinjurlije. Sam naziv potice od turske reci “ peynir” sto u prevodu znaci sir tj. Sa sirom . Jednostavan I jako ukusan proizvod , u Beogradu poslednjih godina potisnut tzv. “sarajevskim” pitama. Priprema je jako jednostavna.


Sastojci:
100 % brasno
2% so
5% secer
1% kvasac
5% ulje, mast ili margarine

Preporucujemo da procitate jos :

Pinjurlije


Sastojci za fil:
Sir za burek , jaja (opciono)

Zames I priprema
5+5 minuta (sporo + brzo)
Gustina testa kao za burek . Podelite testo u jufke , izvirklati , namazati ih po zelji , mascu ili uljem . Tezina treba da bude od 150 do 200 g ( opcino) . Odmaranje 60 min. (opcino). Raspljeskati jufke.  Razvlaciti kore kao za burek . Celu koru se filovati sa sirom. Saviti krajeve I slorati penjurliju . Redjati u dubok podmazan pleh , jednu do druge .

Fermentacija u komori od 45 do 60 min. ( dok pinjurlije lepo ne ispune pleh ). Peci na 180 °C , oko 25 minuta ( proceniti) . Gotov proizvod odvojiti jedan od drugog.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Oglas