Gadget

Овај садржај још увек није доступан преко шифрованих веза.

Pretrazi ovaj sajt

Translate

недеља, 20. август 2017.

Cokolada sa kurkumom

Cokolada sa kurkumom


Da li cokolada moze biti funkcionalna  hrana

   U svetu lansirana  nova , prva super cokolada sa rafinisanom kurkumom. Cokumin je ime ove supercokolade , cije je svako parce sadrzi iste aktivne sastojke koji se nalaze u 60 kapsula napravljenih od biljne kurkume.

   Jedan gram ciste kurkume , ekstrata biljke piperine I moringa I kakao butera . O ovom blagotvornom dejstvu kurkume na ljudski organizam vec je poznato . U Indiji se smatraju jednom od najmocnijih prirodnih lekova .
 
   Veliki ucinak ima u prevenciji I pri lecenju prehlada , utice na detoksikaciju organizma,  poboljsava funkcije mozga , smanjuje rizik od oboljenja  srca I pomaze u prevenciji raka ,Alchajmerove bolesti I demencije , artritisa smanjenju holesterola I dr. Do sada je jedini problem bio taj sto se mora uzimati u velikoj kolicini , sto je bilo skoro nemoguce izvesti .
   Tako je u ovoj supercokoladi pronadjeno resenje za sve one koji vole cokoladu , ali I zdrav nacin zivota .


Cokolada sa Kurkumom
   Cokumin je napravljen u svajcarskom stilu cokolade , mlecne ,  crne I bele sa 1000 miligrama ciste rafinisane kukrkume. Proizvodi je jedna  od sest fabrika prehrambenih proizvoda u Vijatnamu ciji je rad odobren od strane FDA . Ne samo da je ova poslastica blagotvorna za nase zdravlje , vec je , kako tvrde proizvodjaci , I  ukus fantastican .


Patent kojim se produzava otpornost na budj

   Ovaj patent , registrovan pri madjunarodnoj organizaciji za patente , odnosi se na metod koji omogucava otpornost zanatskih pekarskih proizvoda na budj I degradaciju teksture tokom produzenog skladistenja na temperaturama  u friziderima .

   Smesa koja sadrzi zivi kvasac (1-5%) , fermentisani rastopljeni secer  (0-40%) , I rastvor etanola ( 5-20%) nanosi se na povrsinu pekarskih proizvoda u kolicini od oko 0.5 do  oko 2 ml na  oko 80 – 100 grama . Ovakav pekarski proizvod se prodaje u pakovanjima I skladisti u frizideru na oko 0- 10 stepeni celzijusa .

   Tokom ovog procesa , zivi kvasac pretvara etanol u acetaldehid , kako bi se obezbedilo pekarskim proizvodima da budu skladisteni I do 6 meseci u friziderima bez pojave budji.

Smrznuta Peciva


Traziste u porastu

Trziste zamrznutih pekarskih  proizvoda porasce za 6% , kako tvrde prema svojim istrazivanjima Persistence Market Research.






Pecivo


Porast zahteva za zamrznutim pecivom bez secera , kako tvrde ,  uslovice porast trzista zamrznutih proizvoda u bliskoj buducnosti . Sudeci po distributivnim kanalima , veleprodaja drzi najveci deo trzista kada je u pitanju ova kategorija , na celu sa svojim hiper I supermarketima .
 
   Vrednost ovog segmenta trzista je 2016. Godine iznosila 785.9 miliona USA dolara , a ocekuje se d ace dostici cifru od 1.299.1 milion USA dolara do 2024. Godine.
   Zanatske pekare ce , kako predvidjaju , zadrzati svoju poziciju kao drugi najveci distributivni kanal na globalnom trzistu zamrznutog peciva , najvise u Severnoj Americi I Evropi.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Oglas