• Breaking News

    Domaci Hleb- recepti




    Domaci hleb – Recepture

    Nema nista lepse od mirisa domaceg hleba.


    Postovani ljubitelji hleba,
    Zeleli bi smo da vam predstvavimo koji sup o oceni potrosaca autenticni I drugaciji . Saznajte koji su to proizvodi I sta potrosaci traze dobijamo na osnovu opseznih istrazivanja koje spovodimo pod nazivom proizvodi sutrasnjice .

    Izazovi koji nam pruzaju rezultati , usmeravaju nas ka novim resenjima I mogucnostima . Pri donosenju odluke o kupovini hleba potrosacima su najbitniji ukus , svezina , I izgled proizvoda.


    Domaci hleb



    U tradiciji naseg naroda mogli smo naici na razne vrste domaceg hleba. To su uglavnom bile vekne ili okrugli hlebovi , velikih tezina I rusticnog izgleda . Na preseku se mogla primetiti debela hrskava  kora , mekana I vlazna sredina I specifican miris I ukus razlicitih vrsta kisalog testa .
    Starije generacije sigurno pamte ovakve vrste hlebova : Vikendas , Somun , Rasinac , Cipovka …. To su uglavnom hlebovi tezine jednog ili vise kilograma .

    Nekada je za izradu takvih vrsta hlebova bilo potrebno puno vremena , sto u dnasanje vreme , zahvaljujuci novim tehnologijama , nije slucaj , jer su svim proizvodjacima hleba , pocevsi od zanatskih pekara , pa sve do industrija , dostupna nova tehnoloska dosrignuca koja u velikoj meri povecavaju efikasnost I ekonomicnost procesa proizvodnje domacih hlebova .

    Sirovine koriscene u ovim receturama pruzaju neogranicen broj kombinacija za kreiranje najrazlicitijih gotovih proizvoda , al ice akcenat biti iskljucivo na proizvodnji domacih vrsta hleba.  Na osnovnom primeru predstavicemo vam nekoliko kombinacija koji se mogu proizvoditi u bilo kojim uslovima bez vece promene postojecih parametara u proizvodnji klasicnog belog hleba.

    O-tentic Origin & O-tentic Durum

    Hleb

    O-Tentic Origin I Durum su aktivne pekarske komponente proizvedene u potpunosti priordnim procesom , a bazirane na praskastom psenicnom I Durum kiselom testu sa doziranjem od 4% I jedine su ovakve vrste na svetu .
    U proizvodnom procesu kod pripreme zamesa nije potrebno dodavati kvasac ni poboljsivace , a ujedno usled mogucnosti doziranja vece kolicine vode , veci je I krajnji prinos testa . Dobijeni proizvodi nude sve karakteristike prirodnog kiselog testa , to jest , bogat ukus , finu hrskavu koru , vlaznu sredinu , dobijene putem prirodne fermentacije .

    Sapore Softgrain Multigrain & Sapore Softgrain Spelt

    Uz duga I konkretna istrazivanja na globalnom nivou , kompanija Puratos je prepoznala sve vece interesovanje potrosaca za proizvode sa celim zrnom zitarica I uljarica .

    Sapore Softgrain Multigrain concept su upravo cela zrna namocena I kuvana u razenom kiselom testu od kojih Multigrain sadrzi 8 vrtsta ( raz , psenicu , spelt psenicu , susam , suncokret , mak , braon lan , zuti lan).  Specificnost ovih 8 vrsti cini to sto se razlikuju od ostalih zitarica , jer su bogatije vlaknima , vitaminima , mineralima , proteinima I antioksidansima .

    Sapore Softgrain Spelt concept su , takodje , cela zrna spelt psenice namocena I kuvana u psenicnom kiselom testu  . Spelt psenica je drevna vrsta psenice uzgajana u praistorijsko doba I upravo je ona jedina hrana koja sadrzi proteine , ugljene hidrate , masti , minerale , vitamine I celulozu u idealnom odnosu gotovo identicnom kolicinama u ljudskom organizmu .


    Ovaj jedinstveni pantentirani metod proizvodnje Sapore Softgrain koncepta kod koriscenja u raznim kombinacijama , pruza kod gotovog proizvoda superiorniji ukus celog zrna nego kod zitarica natopljenih u vodi , vlaga iz zitarica se postepeno oslobadja I dolazi do kore hleba sto pruza produzenu svezinu proizvodu I omogucava potpuno ocuvanje vlakana I minerala iz ljuske zitarica I uljarica .

    Uz doziranje od 10 do 30 % obe vrste pruzaju mogucnost velikog broja kombinacija sa postojecim testima , a testo od standardnog belog hleba se moze I podeliti , pa u jedan deo jednostavno dodati Softgrain I domesiti par minuta uz doziranje po zelji .

    Hleb domaci


    Kupovinom ovakvih tipova hleba potrosac dobija ukusan , hrskav , aromatican , tradicionalan , rustican proizvod koji je sinonim za kvalitet .

    Specifican ukus je rezultat tradicionalnog procesa dugotrajne fermentacije I koriscenja kisalog testa .

    Vrednosti koje proizvodjac dobija su :
    Najkvalitetniji proizvodi o kojima se prica
    Pozicioniranje na trzistu – pekara ispred koje je uvek red
    Epitet kvalitetnog proizvodjaca .
    Vrednost ovakvog imidza je neprocenljiva I jedino sustinski vazna za dugorocno poslovanje .

    Domaci hleb sa zrnima Spelt psenice  - recept
    Sirovine                    Kolicina%                 Masa (kg)              Normativ (kg/kom)     Normativ (din/kom)
    Psenicno brasno
    100
    30
    0.58
    13.46
    So
    2
    0.6
    0.01
    0.21
    Otentic Origin
    4
    1.2
    0.02
    18.43
    Sapore Spelt
    20
    6
    0.11
    44.69
    Voda
    75
    22.5
    0.43
    0.00
    Masa Testa

    60.3
    1.17
    76.35
    Gubici Pecenjem
    %
    15.00


    Tezina testanog komada
    Kg
    15.00


    Tezina 1kom nakon pecenja
    Kg
    1.00


    Broj komada

    46


    Cena sirovina za 1kg
    Din
    76.35




    Domaci hleb

    Sirovine
    Kolicina (%)
    Masa (kg)
    Normativ (kg/kom)
    Normativ (din/kom)
    Psencno brasno
    100
    30
    0.65
    14.95
    So
    2
    0.6
    0.013
    0.23
    Otentic Durum
    4
    1.2
    0.026
    21.55
    Voda
    75
    22.5
    0.48
    0.00
    Masa testa


    54.3
    1.17
    Gubici Pecenjem
    %
    15.00


    Tezina testanog komada
    Kg
    1.18


    Tezina 1 kom nakon pecenja
    Kg
    1.00


    Broj komada

    46


    Cena sirovina za 1 kg
    Din
    36.74




    Domaci hleb sa 8 zrna

    Sirovine
    Kolicina %
    Masa (kg)
    Normativ (kg/kom)
    Normativ (din/kom)
    Psenicno brasno
    100
    30
    0.59
    13.60
    So
    2
    0.6
    0.01
    0.21
    Otentic Origin
    4
    1.2
    0.02
    18.61
    Sapore Softgrain Multigrain
    20
    6
    0.11
    44.69
    Voda
    73
    21.9
    0.43
    0.00
    Masa testa

    59.7
    1.17
    77.11
    Gubici pecenjem
    %
    15.00


    Tezina testanog komada
    Kg
    1.18


    Tezina 1 kom nakon pecenja
    Kg
    1.00


    Broj komada

    51


    Cena sirovina za kg
    Din
    77.11




    Hleb sa 8 zrna

    Sirovine
    Kolicina %
    Masa kg
    Normativ (kg/kom)
    Normativ (din/kom)
    Psenicno brasno
    100
    30
    0.65
    13.60
    So
    2
    0.6
    0.01
    18.61
    S 500
    0.4
    0.12
    0.002
    0.82
    Sapore Softgrain Multugrain
    20
    6
    0.13
    49.85
    Kvasac
    3
    0.9
    0.019
    2.37
    Voda
    53
    15.9
    0.34
    0.00
    Masa testa

    53.52
    1.17
    68.45
    Gubici pecenjem
    %
    15.00


    Tezina testanog kom
    Kg
    1.18


    Tezina1 kom nakon pecenja
    Kg
    1.00


    Broj komada

    45


    Cena sirovina za 1 kg
    Din
    68.45


    Post Top Ad

    ad728

    Post Bottom Ad

    ad728