• Breaking News

    Pinjurlije-stari recept



     

    Pinjurlije,pinjurlije

      


    Stari recepti



    Ranije su , narocito na jugu Srbije , u svakoj pekari mogle su se naci pinjurlije. Sam naziv potice od turske reci “ peynir” sto u prevodu znaci sir tj. Sa sirom . Jednostavan I jako ukusan proizvod , u Beogradu poslednjih godina potisnut tzv. “sarajevskim” pitama. Priprema je jako jednostavna.


    Sastojci:
    100 % brasno
    2% so
    5% secer
    1% kvasac
    5% ulje, mast ili margarine

    Preporucujemo da procitate jos :

    Pinjurlije


    Sastojci za fil:
    Sir za burek , jaja (opciono)

    Zames I priprema
    5+5 minuta (sporo + brzo)
    Gustina testa kao za burek . Podelite testo u jufke , izvirklati , namazati ih po zelji , mascu ili uljem . Tezina treba da bude od 150 do 200 g ( opcino) . Odmaranje 60 min. (opcino). Raspljeskati jufke.  Razvlaciti kore kao za burek . Celu koru se filovati sa sirom. Saviti krajeve I slorati penjurliju . Redjati u dubok podmazan pleh , jednu do druge .

    Fermentacija u komori od 45 do 60 min. ( dok pinjurlije lepo ne ispune pleh ). Peci na 180 °C , oko 25 minuta ( proceniti) . Gotov proizvod odvojiti jedan od drugog.

    Post Top Ad

    ad728

    Post Bottom Ad

    ad728